MKB gebruikt telewerksoftware bijna niet

Veel Nederlandse bedrijven in het mkb zeggen niet over software te beschikken om samen te werken aan documenten of online te kunnen vergaderen. Dat is een gemiste kans.


Huizen - 23 maart 2010

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft last van remmende voorsprong als het gaat om het gebruik van software voor telewerken. Dat concludeert softwareleverancier Microsoft na onderzoek. 45,4 procent van bedrijven in het mkb zegt niet over software te beschikken om samen te werken aan documenten. Dat is het hoogste percentage van alle onderzochte landen.

Ook software om online te vergaderen wordt bijna niet gebruikt door de Nederlandse ondernemers met minder dan vijfhonderd werknemers. 64,9 procent van de ondervraagden zegt niet over deze software te beschikken. Dat is een hoger percentage dan het wereldwijde gemiddelde van 40 procent.

In eerste instantie liep het Nederlandse midden- en kleinbedrijf voorop bij het gebruik van software om te kunnen telewerken, zegt Microsoft. Blijkbaar heeft Nederland last van remmende voorsprong. ‘Bedrijven moeten de toegevoegde waarde van software die medewerkers helpt ervaren in de praktijk', zegt directeur MKB Arjan Oude Kotte van Microsoft Nederland. Hij noemt de afgelopen winter als voorbeeld. ‘De weersomstandigheden zorgden ervoor dat veel werknemers thuisbleven. Weinig medewerkers konden thuiswerken, samenwerken of hadden toegang tot belangrijke informatie. Dat is simpelweg verspilling van tijd en geld.'

Niet zonder ict

Het merendeel van de Nederlandse bedrijven in het mkb beschikt over een server (79,3 procent), back-up (90,8 procent), e-mail (96,4 procent) en een website (88 procent).

Nederlandse bedrijven met minder dan vijfhonderd werknemers erkennen het belang van ict voor hun organisatie. Slechts 6,8 procent zegt dat ict wat toevoegt aan de organisatie, maar dat het niet belangrijk is. 45,8 procent noemt ict belangrijk voor het bedrijf en kan niet zonder. Microsoft noemt de Nederlander wel nuchterder dan zijn collega wereldwijd. Wereldwijd noemt 85,9 procent ict belangrijk voor het functioneren voor zijn bedrijf

Slokker IT Services biedt bruikbare oplossingen waarmee u uw tijd optimaal kunt benutten waar u ook bent en wanneer u maar wilt. 
 
Bron: Computable
Nieuws
SAP activiteiten bij Q for IT ondergebracht
Hoe haal je een virus van je computer (Windows)
Office 365 - Uw eerste stappen in de cloud...
U kent Office als pakket van toepassingen (Word, Excel, Outlook, etc) die normaal gesproken op een PC geinstalleerd dient te worden. Bij de nieuwste versie (Office365) is dat echter niet meer nodig:
Nieuw- MamutOne 2011
Mamut One - Een compleet en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma Nu volledig vernieuwt.
Maak uw notebook stukken sneller!
Heeft u ook het gevoel dat uw notebook steeds trager wordt? Maak dan gebruik van nieuwe technologie: SSD Dit is de vervanging van uw huidige harde schijf door flash geheugen wat veel sneller benaderbaar is en geen bewegende delen heeft. Het is vooral sneller maar ook geruisloos en energiezuinig. Vaak dus de moeite waard om nog te investeren in uw huidige notebook...
Microsoft komt met nieuwe Small Business Server - SBS2011
Er bestaan 2 versies: Essentials en Standard
MKB gebruikt telewerksoftware bijna niet
Veel Nederlandse bedrijven in het mkb zeggen niet over software te beschikken om samen te werken aan documenten of online te kunnen vergaderen. Dat is een gemiste kans.
Slokker IT Services BV
Telefoon: 035 523523 2
Sitemap